Tel: 040 222 6681        Email:  info@healthtravellers     

Info over de mooiste treinreizen van Zwitserland

Op vakantie gaan, de meeste van ons houden er wel van. Echter is het momenteel door het coronavirus niet mogelijk om op vakantie te gaan. Nederland zit in een tweede lockdown en men raadt aan om in Nederland te blijven, tenzij het noodzakelijk is. Dit neemt niet weg dat het leuk blijft om te kijken naar vakanties voor bijvoorbeeld over een aantal maanden. Hopelijk mag er dan alweer meer en heb je ook weer de mogelijkheid om op vakantie te gaan. Wil jij een keer wat anders? Dan zijn de mooiste treinreizen van Zwitserland misschien wel een leuk optie voor je. Dat is in ieder geval wel het onderwerp van dit artikel!

Mooiste treinreizen van Zwitserland

Op vakantie gaan met de trein is iets dat steeds populairder wordt. Juist daarom zijn de mooiste treinreizen van Zwitserland ook zeer in trek. Mocht jij voor een treinreis willen kiezen, dan zal je wel moeten weten welke reizen daadwerkelijk interessant zijn. Ben jij benieuwd naar de mooiste treinreizen van Zwitserland en wil jij je hierin verdiepen? Neem dan eens een kijkje naar onderstaande reizen!

Glacier Express

Tot de mooiste treinreizen van Zwitserland behoort zeker de Glacier Express. Deze treinrit kan gezien worden als de meest bekende treinrit van Zwitserland. Tevens staat de trein bekend als de langzaamste sneltrein ter wereld. Dit zorgt ervoor dat men over een reis van bijna 300 kilometer maar liefst acht uur doet. Mocht je de treinreis in een keer doen, dan is dit het geval. Doordat de trein zo sloom rijdt kan je in de trein zelf al genieten van het prachtige uitzicht dat Zwitserland te bieden heeft. Je kunt dus genieten van de prachtige bergen, maar ook van andere inzichten. Zo rijdt je bijvoorbeeld ook langs bossen. De reis speelt zich af vanaf de voet van de Matterhorn in Zermatt naar ST. Moritz en natuurlijk weer terug.

Gotthard Panorama Express

De Gotthard Panorama Express mag absoluut niet vergeten worden wanneer we het hebben over de mooiste treinreizen van Zwitserland. Deze reis heeft haar naam te danken doordat deze door de Gotthard tunnel rijdt, deze is bijna 60 kilometer lang. Door deze tunnel gaat men niet, want als dit het geval was, was er een lange periode dat je niks zou zien. De trein rijdt namelijk door de oude Gotthard tunnel, deze is 15 kilometer lang. Dit is gelukkig niet het enige dat je zult zien tijdens de reis. Zo rijd je namelijk ook door open stukken. Je kunt dan heel mooi zien waar je vandaan bent gekomen. Uiteraard kun je dan ook goed zien waar je nog naar toe gaat. Je kunt hier ook veel mooie foto’s maken. De reis begint vanaf Lugano en brengt je naar Flüelen.

Mocht jij willen genieten van de mooiste treinreizen van Zwitserland, dan is het aan te raden om op het internet te zoeken naar treinkaartjes. Je vindt hier namelijk veel mooie acties waarvan jij gebruik kunt maken. Op deze manier kan jij genieten van een prachtige reis voor een scherpe prijs. Vind jouw ideale reis op www.treinreiziger.nl.

Info over de mooiste treinreizen van Zwitserland

Geef een reactie

Schuiven naar boven