Tel: 040 222 6681        Email:  info@healthtravellers     

Tips voor een veilige fietsvakantie

Overweeg je om op je fiets te gaan met je beste vrienden of solo? De beste fietstochten bieden lokale gerechten, onontgonnen bestemmingen, een fantastisch landschap en het beste van alles, licht op zak en milieuvriendelijk. Bepaal de bestemming voordat u een fietsvakantie in ons eigen Nederland of het buitenland plant.

Top vijf fietsroutes in verschillende landen

Italië:

De droom van een romanticus. Italië, bezaaid met geweldige uitzichten en grootse geschiedenis, is het genot van elke fietser. De Italiaanse zomer kan erg mooi en warm zijn. In het bijzonder de Italiaanse zijwegen die onaangetast zijn gebleven door traditionele toeristenroutes. Elke bocht en weg spreekt van pracht uit het verleden. Vol natuurlijke schoonheid, een niet te missen bestemming.

Frankrijk:

Elk jaar gastheer van de Tour de France voor professionele fietsers. De reden waarom Frankrijk deze race organiseert, ligt in het adembenemende landschap rondom en de routes die zeer fietsvriendelijk zijn. Amateurs kunnen gemakkelijk op vakantie het circuit van Frankrijk fietsen en genieten van de zonovergoten kusten, landweggetjes en groene aarde. U kunt op uw gemak het eten en leven van landelijk Frankrijk ervaren.

Spanje:

Heel anders dan de reguliere brochures bij reisorganisatoren wanneer er met de fiets wordt gereisd. Fietsvakantie in het buitenland buiten de gebaande paden, kan reizigers verbazen met verborgen schoonheden en opgesloten schatten uit vervlogen tijden. Catalonië, Andalusië, Santiago de Compostela zijn enkele van de goede fietsroutes die fietsers betoverend zullen vinden. Elke provincie beschikt over kenmerkende gerechten die hun eigen niches in het buitenland hebben gecreëerd. Catalaanse room, Andalusische olijven en Gazpacho hebben hun eigen fans.

India:

Een land met verschillende kleuren, culturen en talen, fietsvakanties in India kunnen een heel andere wereld blijken te zijn. Veel reisorganisaties bieden een op maat gemaakt reispakket aan, zodat u zich kunt ontspannen en u geen zorgen hoeft te maken over het organiseren van alle kleine details. Rajasthan en Zuid-India zijn geliefd bij fietsers die het Indiase platteland met veel onontdekte mysteries te zien krijgen.

Engeland:

In Norfolk en Suffolk zijn de beste fietsroutes in Engeland te vinden. Geweldige locaties met schilderachtige dorpjes en bruisende marktsteden langs een van de beste kustlijnen zijn de belangrijkste punten van een fietstocht. Met kleine herbergen en bed & breakfasts, is het geen uitdaging om de kosten laag te houden.

Bij een fietstocht in het buitenland is voorzichtigheid geboden. Het beste is om te reizen in een groep mensen met dezelfde voorkeuren en enthousiasme. Zorg ervoor dat je fietskleding van topklasse is en tijdens langere vakanties kan slijten. Helmen passen perfect. Kleding mag geen katoen zijn, maar stoffen die vocht weghouden van uw lichaam. Handschoenen helpen om een ​​betere grip te krijgen. Het is belangrijk dat schoenen zijn ingelopen, anders kunnen ze je schoenbeet veroorzaken.

U kunt het beste een fietsroute uitstippelen voordat u op reis gaat en de details van de hotels en herbergen waar u verblijft achterlaten bij familie en vrienden. Het regelen van een verzekering kan een goed idee zijn voordat u aan uw reis begint. Internationale fietsvakanties kunnen een leuke manier zijn om in het buitenland te reizen en te ontdekken. Maar vergeet uiteraard ook ons eigen Nederland en onze buurlanden zoals België, Duitsland niet. Maar ook Denemarken kan u nog vele verrassingen bieden!

Tips voor een veilige fietsvakantie

Geef een reactie

Schuiven naar boven