Tel: 040 222 6681        Email:  info@healthtravellers     

Mobiele tillift kopen

Een tillift is een hulpmiddel waar zowel de zorgvrager als de zorgverlener veel baat bij kunnen hebben. Dit geldt voor zorgverlenende instellingen maar zeker ook voor particulieren. Wanneer je overweegt een tillift aan te schaffen, zul je merken dat er veel te kiezen valt. In dit artikel lees je meer over actieve en passieve tilliften. Ook komt de plafondtillift aan bod als alternatief op de mobiele tillift.

Actieve tillift of passieve tillift
Als hulpmiddel in de zorg worden mobiele tilliften al een behoorlijke tijd ingezet. De mobiele tillift maakt het mogelijk om zorgvragers van bijvoorbeeld het bed naar de douchestoel te verplaatsen. Of van het toilet naar de rolstoel. Kan een zorgvrager nog zelfstandig staan en actief deelnemen aan de transfer? Dan wordt een actieve tillift gebruikt. Wanneer een zorgvrager niet actief kan deelnemen aan de transfer dan wordt een passieve tillift gebruikt. Bij dit type lift zit of ligt de zorgvrager tijdens de transfer in een tilband. Bij het maken van een keuze tussen een actieve of passieve tillift is de mobiliteit van de zorgvrager dus van belang.

Voordelen mobiele tillift
Mobiele tilliften stellen zorgverleners in staat hun cliënten op een comfortabele wijze van de ene ruimte naar de andere ruimte te brengen. De mobiele tillift is verrijdbaar en kan daardoor in meerdere vertrekken ingezet worden. Vaak zijn deze tilliften compact uitgevoerd zodat ze goed wendbaar blijven. Er zijn tilliften te verkrijgen die mee kunnen op reis. Deze reisliften zijn compact en opvouwbaar waardoor ze bijvoorbeeld gewoon achter in de auto vervoerd kunnen worden.

Nadelen mobiele tillift
Naast veel voordelen kleven er ook wel enkele nadelen aan de mobiele tillift. Deze nadelen hangen meestal samen met de manoeuvreerbaarheid van de lift en de belasting voor de zorgverlener. Hoewel de liften zo compact mogelijk gemaakt worden, vragen ze toch om redelijk wat vloeroppervlak om te kunnen rijden en zwenken. Het verrijden van de tillift vormt voor de zorgverlener of mantelzorger verder een redelijke fysieke belasting.

Alternatief: de plafondtillift
De plafondtillift is voor de zorgvrager net zo comfortabel, maar veel minder fysiek belastend voor de zorgverlener. Daarbij vraagt een plafondlift om veel minder ruimte. Dit maakt de plafondlift een aantrekkelijk alternatief op de mobiele tillift. Met behulp van een tilcassette wordt de tillift aan de plafondrails bevestigd. Bij een vaste plafondtillift bevindt de cassette zich altijd in de rails. Bij een flexibele plafondtillift kan de tilcassette worden losgekoppeld. Zo kan de flexibele plafondtillift in meerdere vertrekken gebruikt worden.   

Mobiele tillift kopen

Geef een reactie

Schuiven naar boven