Tel: 040 222 6681        Email:  info@healthtravellers     

Wat moet je voor een uitvaart regelen?

Het is altijd treurig als er iemand komt te overlijden. Om goed afscheid te kunnen nemen, is het voor mensen in de omgeving belangrijk dat er een mooie uitvaart is. Een uitvaart kan helpen met het verwerkproces waarna de rouwperiode kan beginnen. Het is daarom fijn om te weten wat je precies voor de uitvaart moet regelen. Dit vertellen wij je graag hieronder.

De wensen

Mensen weten vaak van tevoren al hoe zij hun uitvaart zouden willen hebben. Daarom is het belangrijk dat je op tijd gaat nadenken over je wensen voor de uitvaart. Je kan dit bespreken met de nabestaanden zodat zij weten wat jouw wensen zijn. Dit zorgt er later voor dat de nabestaanden precies weten wat je zou willen. Zo kan een uitvaartondernemer Amsterdam goed helpen met het regelen van de uitvaart.

Vind je het lastig om erover te praten? Dan kan je het altijd in een notitieboek noteren voor de nabestaanden. Beschrijf je wensen zo uitgebreid mogelijk. Je kan denken aan je wensen voor muziek. Hiernaast kan je ook alvast nadenken over de kleding die je aan zou willen tijdens de uitvaart zelf. En de uitvaartkist. Er is zoveel mogelijk tegenwoordig! Probeer dingen te kiezen die echt bij jou passen zodat de nabestaanden zich daar prettig bij voelen.

Crematie of begrafenis?

Een andere belangrijke keuze waar je stil bij moet staan, is de keuze tussen een crematie of begrafenis. Dit kan een moeilijke keuze zijn. Om die reden kan je misschien in gesprek gaan met de nabestaanden. Wellicht kunnen zij jou helpen met je keuze, omdat zij het bijvoorbeeld een prettiger idee vinden om je na het overlijden te bezoeken op de begraafplaats.

Veel mensen denken dat het afscheid plaats moet vinden in de aula van het crematorium of de begraafplaats. Dat is echter niet het geval. Denk dus ook na of er een plek is waar je liever de afscheidsdienst zou laten plaatsvinden. Bijvoorbeeld de kantine van de voetbalclub. Of je favoriete restaurant. De uitvaartondernemer kan vervolgens uitzoeken of het ook echt mogelijk is om het afscheid op de door jou gewenste plek te laten plaatsvinden. Natuurlijk vindt de daadwerkelijke crematie of begrafenis wel plaats bij het crematorium of de begraafplaats van jouw keuze.

Informatie nabestaanden

De gezinsleden zullen het natuurlijk als eerste weten wanneer er een dierbare overlijdt. Andere mensen zoals vrienden en verre familie zal je moeten informeren. Dit is natuurlijk niet iets leuks om te mededelen aan anderen. Om de andere mensen het treurige nieuws te brengen, kan je ervoor kiezen om rouwkaarten te sturen. Een andere optie is om een rouwadvertentie te plaatsen in de krant. Dit wordt vaker gedaan door mensen die erg bekend waren in een gemeente bijvoorbeeld.

Rouwkaarten kan je zelf van tevoren laten maken wanneer je precies weet wat je op de rouwkaart wil. Onyx heeft voorbeelden van wat er allemaal mogelijk is. Veel mensen kiezen voor een persoonlijke foto. Onyx maakt de kaart precies zoals jij dat wilt. Verzenden kan met een excelbestand via de drukker. Of je krijgt een pakketje op je huisadres Dan schrijf je zelf de adressen op de enveloppen en verstuurt de kaarten. 

Wat moet je voor een uitvaart regelen?
Schuiven naar boven