Tel: 040 222 6681        Email:  info@healthtravellers     

Dagbesteding: Ga voor een goede routine

Ben je op zoek naar dagbesteding of wil je weten wat je hier allemaal mee kunt behalen? Deze dagbesteding kan er namelijk voor zorgen dat er weer een bepaalde routine in jouw leven zit. Als je bijvoorbeeld afgekeurd bent door een handicap, zit je vaak thuis. Doordat je weer dagen weg kunt gaan en hierbij verschillende dingen kunt ondernemen, zorg je ervoor dat je toch weer goed in het leven staat. Een van de bedrijven die jou hierbij kan helpen is SOVAK. Maar waar moet je allemaal aan denken en wat is er allemaal mogelijk? 

Een dagbesteding op basis van wensen 

Dagbesteding draait altijd om wat jij leuk vindt om te doen en wat jij nog kan. Het wordt daarom altijd op jouw situatie aangepast. Zo kun je creatief bezig zijn, maar bijvoorbeeld ook spelletjes spelen of anderen helpen met het uitvoeren van activiteiten. Voordat er een traject gestart wordt, moet er daarom altijd een kennismakingsgesprek plaatsvinden. Tijdens dit gesprek zal jouw situatie goed in kaart gebracht worden en kun je aangeven waar jouw interesses liggen. Op basis hiervan kunnen er suggesties gedaan worden om de dagen te vullen en wordt het volledig aan jou aangepast. 

Een wisseling is mogelijk 

Je kunt dan voor enkele dagen naar de dagbesteding. Daarbij kun je dus direct aan de slag met wat je leuk vindt. Mochten jouw interesses in de tussentijd veranderen, dan kan er altijd opnieuw gekeken worden naar de mogelijkheden. Je hoeft immers niet jarenlang met hetzelfde bezig te zijn. Zo kan het zijn dat je in eerste instantie voor schilderen hebt gekozen, terwijl je op een later moment toch meer richting knutselen wilt gaan. Door in gesprek te blijven zorg je ervoor dat de activiteiten altijd aan blijven sluiten en je niet met tegenzin gaat. 

Andere opties voor jouw dag 

Voordat je aan de slag gaat met dagbesteding is het ook mogelijk om eerst een dag mee te kijken. Zo kun je zien of dit is wat je zoekt. Je moet immers op je plek zitten en dit zie je pas echt als je een dag op de vloer te vinden bent. Daarbij kan het ook zijn dat je toch liever op andere manieren bezig bent en bijvoorbeeld in een van de werkplaatsen aan de slag wilt gaan. Ook dit kan op dat moment nog besproken worden. Hierbij geldt wederom dat er tussendoor altijd gesproken kan worden over nieuwe mogelijkheden. 

De afspraken staan op papier 

Bij de dagbesteding wordt te allen tijde gekeken naar jouw situatie. Hierdoor zit je ook niet aan een hele week vast, maar kun je ook gaan kiezen voor enkele dagen per week. Hierbij worden wel altijd vaste dagen aangehouden, zodat de routine komt. Alle afspraken worden vastgelegd in een overeenkomst, zodat beide partijen weten wat er te gebeuren staat. Je staat hierdoor dus niet meer voor verrassingen en hebt alles bij de hand om jouw leven weer een nieuwe vorm te geven. Jij hebt het altijd in de hand. 

Dagbesteding: Ga voor een goede routine
Schuiven naar boven