Wanneer je een GGZ psycholoog Amsterdam zoekt dan wil je vast weten hoe je een goede psycholoog kunt vinden. Een GGZ psycholoog wordt door de meeste verzekeringen gewoon uit het basispakket vergoedt. Je hebt wel een verwijzing van je dokter nodig. Wanneer je met psychische klachten te maken hebt, is het in het algemeen raadzaam om bij de huisarts langs te gaan. Je huisarts is er niet alleen voor lichamelijke klachten, maar ook om geestelijke problemen mee te bespreken. In sommige gevallen is doorverwijzen niet nodig en zal in de huisartsenpraktijk zelf iemand aanwezig zijn die met jou gesprekken gaat voeren.
Is iedere psycholoog hetzelfde?
Het antwoord op deze vraag is makkelijk, want er zijn zeer veel verschillende psychologen. Wanneer je bijvoorbeeld in Amsterdam of omgeving woont, heb je al veel keuze wanneer het op je geestelijke gezondheid aankomt. Je hebt de GGZ psycholoog in Amsterdam, een specialistische psycholoog en een klinische psycholoog. Wanneer je kampt met depressie, of niet om kunt gaan met emoties of gebeurtenissen dan zal de dokter je doorverwijzen naar een GGZ psycholoog in Amsterdam. De psycholoog kan jouw problemen met je bespreken, denk aan tijdelijke en incidentele problemen zoals relatieproblemen of een burn-out. De psycholoog zal altijd kijken naar de onderliggende oorzaak. Wanneer je een zwaardere psychische stoornis hebt, dan kan het zijn dat de dokter je naar een specialistische of klinische psycholoog verwijst. Dit kan ook gedaan worden wanneer je met de GGZ psycholoog geen vorderingen boekt.
Kun je zomaar bij een psycholoog in Amsterdam naar binnen lopen?
Hoewel de deur van een psycholoog open zal staan voor mensen die zorg nodig hebben, is het belangrijk om via de huisarts de afspraak te maken. Je huisarts moet op de hoogte zijn van jouw gezondheid. Bovendien zal hij of zij overzicht houden over het traject. Wanneer je eenmaal bij een psycholoog in Amsterdam een intake hebt gehad, kun je daar geholpen worden. Niet iedereen kan door iedere psycholoog geholpen worden. Iedere psycholoog zal zijn gebieden hebben waarin hij of zij thuis is. Dit kun je vergelijken met een advocaat die gespecialiseerd is in bouwzaken of in echtscheidingen. Zo werkt het met een psycholoog ook. Tijdens de intake wordt er dan ook gesproken over jouw problemen en kan de psycholoog zien of er een match is.
Wanneer ga je naar een psycholoog?
Sommige mensen lopen hun leven lang door met psychische klachten, gedragspatronen die hen en hun omgeving in de weg zitten of lopen tegen blokkades aan. Je kunt zelf bepalen wanneer je hulp zoekt. Voor de een zal de grens bij emoties liggen waar hij of zij niet mee om kan gaan en voor de ander zal het pas zijn wanneer degene meerdere angst- of paniekaanvallen heeft gehad. Kortom, stel zelf je grenzen en zoek tijdig hulp. Twijfel jij of je naar een psycholoog moet? Je kan het altijd vrijblijvend met jouw dokter bespreken en zelfs na een intake gesprek of een eerste behandeling kun je jouw grenzen aangeven. Psychische hulp zoeken lijkt lastiger dan hulp zoeken bij een gebroken been. Dit is minder het geval via Oh My Mood.