Tel: 040 222 6681        Email:  info@healthtravellers     

Prepaid simkaart voor op vakantie

Ben je van plan om binnenkort op vakantie te gaan, of ben je je er alvast over aan het inlezen? Natuurlijk is je vakantie een goed moment om lekker te genieten en de natuur volop te bezichtigen. Daarnaast wilt je natuurlijk ook bereikbaar blijven en contact kunnen opnemen met familie en vrienden. Vooral op vakantie is een prepaid simkaart geschikt. Je kunt gemakkelijk de simkaart in je telefoon plaatsen om er gebruik van te kunnen maken. In dit artikel lees je meer over een prepaid simkaart voor op vakantie.

Mogelijkheden voor een prepaid simkaart op vakantie

Wanneer je graag gebruik wilt maken van een prepaid simkaart op vakantie, heb je een aantal mogelijkheden. Sommigen willen namelijk bellen en sms’en, terwijl anderen juist alleen willen internetten. De mogelijkheden zijn:

  • Een traditionele prepaid simkaart
  • Een data simkaart

Traditionele prepaid simkaart

Een van de mogelijkheden is om voor op vakantie een traditionele prepaid simkaart te bestellen. Deze kun je dan gebruiken om in het buitenland voordelig te bellen, sms’en en internetten. Binnen Europa betaal je bij bepaalde prepaid providers namelijk dezelfde tarieven als in Nederland. Het is dus niet eens nodig om lokaal een prepaid simkaart te kopen, dat kun je al in Nederland doen. 

Een prepaid sim op vakantie is fijn, omdat je je niet zorgen hoeft te maken over de kosten. Gebruik je een abonnement, dan kan het zijn dat je over je bundel heen gaat, wat kan leiden tot hoge kosten. Dit wil je natuurlijk voorkomen. Daarom is een prepaid simkaart een veiligere optie. Je bepaalt namelijk zelf wanneer je opwaardeert en kan niet over je tegoed heen gaan. Dat maakt een prepaid sim een geschikte tijdelijke oplossing, wat dus ideaal is voor op vakantie.

Data simkaart

Een alternatief is het gebruiken van een data simkaart. Dit is ook een prepaid kaart. Het verschil met een traditionele prepaid simkaart is echter dat je met een data sim alleen kunt internetten. Je ontvangt dus geen telefoonnummer. Perfect om te internetten op vakantie en via het internet in contact te blijven met familie en vrienden. Bovendien is het opwaarderen van je datategoed vaak goedkoper met een data sim in vergelijking met een traditionele prepaid simkaart.

Data simkaarten worden veel gebruik door families die deze simkaart in een MiFi router plaatsen. Hiermee kunnen meerdere apparaten eenvoudig gebruik maken van internet op vakantie. 

Welke simkaart is voor mij geschikt?

Ben je iemand die (op vakantie) veel belt en sms’t? Dan is een traditionele simkaart een goede oplossing. Je kunt zorgeloos bellen, sms’en en internetten en zit nergens aan vast. Ben je alleen naar een oplossing voor internetten op vakantie op zoek en wil je hierbij zo goedkoop mogelijk uitkomen, dan is een data simkaart een goede keuze. 

Prepaid simkaart voor op vakantie
Schuiven naar boven