Tel: 040 222 6681        Email:  info@healthtravellers     

Een verblijf op Ameland

Een paar dagen op Ameland om de omgeving te zien en de verschillende bezienswaardigheden die Ameland kent. Klinkt als een leuk idee, maar een plek om te overnachten is ook altijd handig om te hebben. Je kunt besluiten om desnoods ergens buiten te overnachten waar dit is toegestaan, maar voor sommige mensen ligt een hotel meer in hun straatje. Gelukkig kent Ameland verschillende hotels waar ze je van harte welkom zullen heten. 

Verschillende hotels

Ameland kent dus allerlei verschillende hotels, waardoor je genoeg keuze hebt om een overnachtingsplek te kiezen. Je kunt dan ook kiezen voor een hotel, maar ook voor bijvoorbeeld een B&B. Ameland kent namelijk ook verschillende B&B’s en dit is waar sommige mensen een voorkeur voor hebben, dus ook met deze voorkeur kun je op Ameland terecht. Een Ameland hotel die erg bekend is, is Hotel Nobel. Het Nobel Hotel is een designhotel en kent veel gastvrijheid van het familiebedrijf. Het hotel ligt in het plaatsje Ballum en heeft daarmee een goede ligging als je het eiland wilt verkennen. 

Meer over Hotel Nobel

Het Nobel Hotel heeft een inrichting die modern en sfeervol is. Het hotel heeft veel verschillende kamers, een café en ook een restaurant. Hiermee zijn er genoeg plekken om tijd door te brengen in het hotel. Hoe het hotel aan zijn naam komt, is wel een leuk detail. Er bestaat namelijk een zoete en krachtige likeur op Ameland wat ook wel bekend staat onder de naam Nobeltje Ameland. In een extreem koude winter rond het jaar 1900 werd er op Ameland een arrensleewedstrijd gehouden. Om op te warmen duiken deelnemers bij aankomst in Ballum de kroeg van de eerste generatie van de familie Nobel, binnen. De eerste generatie van de familie duikt de keuken in en brouwt een drankje voor de verkleumde gasten. Wat er precies in het drankje zit is het best bewaarde geheim van Ameland. Mocht je dus ooit op Ameland zijn, dan hoort het zeker bij een stukje bezienswaardigheid om het drankje eens te proberen!

Hotel naar keuze

Het is dus wel duidelijk dat er verschillende hotels op Ameland zijn waar je uit kunt kiezen om een overnachtingsplek te bemachtigen. Kies een hotel dat jou aanspreekt, maar ook een hotel waarvan je het idee hebt dat je genoeg mogelijkheden hebt om wat van het eiland te zien. Stel dat je bijvoorbeeld van tevoren een lijstje hebt gemaakt met bezienswaardigheden die je bij langs wilt gaan, kun je ervoor kiezen om een hotel uit te zoeken die ergens bij die bezienswaardigheden in de buurt ligt. Het zou natuurlijk zonde zijn als je bijna je hele trip meer bezig bent met het verkassen van plek naar plek, dan dat je ook rustig kunt genieten van een paar dagen weg en de prachtige omgeving van Ameland. 

Een verblijf op Ameland
Schuiven naar boven