Tel: 040 222 6681        Email:  info@healthtravellers     

Wat te doen bij rugklachten?

Eens in de zoveel tijd hebben mensen wel eens last van rugklachten. Gezien de corona periode waarin mensen geforceerd waren om alleen thuis te werken is dit steeds meer voorgekomen. Door het vele zitten op je stoel, werkend achter je laptop, zorg je ervoor dat je rug steeds stijver wordt. Het resultaat? Rugklachten. Natuurlijk zijn er ook andere oorzaken van rugklachten waarvan je op de hoogte moet zijn. Dus wat doe je dan als je last hebt van rugpijn? In dit blog geven wij jou tips om rugklachten te voorkomen en te verhelpen.

Een belangrijke opmerking vooraf: mocht het zo zijn dat je zoveel last hebt van je rug waardoor je niet meer normaal kan functioneren, bel zo snel mogelijk dan de huisarts of bezoek een fysiotherapeut. Maak dan hier een afspraak bij een huisarts of fysiotherapeut bij jou in de buurt. Als je bijvoorbeeld dichtbij Zoetermeer woont, kies dan voor fysiotherapie Zoetermeer.

Verander regelmatig van houding en beweeg genoeg

Voor de aankomende tijd geldt altijd nog het thuiswerken advies. Op de dagen dat je dus niet naar kantoor reist, moet je er ook voor zorgen dat je alsnog beweegt. Zorg er in ieder geval voor dat je altijd rechtop zit en verander zo om de 20 minuten je houding. Neem voldoende pauze en loop een blokje om in je pauze. Naar beneden gaan om lunch te maken en een rondje te lopen in je woonkamer helpt al!

Zorg voor een goede nachtrust

Zoals eerder benoemd wordt rugpijn niet alleen veroorzaakt door een slechte zithouding. Veel mensen slapen verkeerd, waardoor we rugpijn krijgen. Doordat we pijn hebben in onze rug slapen we ook nog eens slechter. Dit zorgt dus voor een vicieuze cyclus! Zorg voor een goed ondersteunend bed en hoofdkussen en probeer minstens 8 uur te slapen.

Vermijd stress

Het is misschien lastig, zeker in de corona tijd, maar probeer zoveel mogelijk stress te vermijden. Wees lief voor jezelf en gun jezelf voldoende rust. Ontspan op de momenten die je krijgt en eindig de dag met een activiteit die rust geeft.

Wat te doen bij rugklachten?
Schuiven naar boven