Tel: 040 222 6681        Email:  info@healthtravellers     

Drie handige tips voor een camperreis door Canada

Canada is een mooie bestemming voor een camperreis. Het land beschikt over prachtige natuurgebieden, wereldbekende steden en bijzondere bezienswaardigheden. Wanneer je met de camper reist, is het mogelijk om langs al deze mooie plekken te komen. In dit artikel geef ik drie handige tips voor een camperreis door Canada.

  1. Wildkamperen is verboden

Het is belangrijk om te weten dat wildkamperen in Canada verboden is. Je mag niet zomaar je camper neerzetten langs een rivier, park of parkeerterrein. Het is verplicht om een plek te reserveren op een camping. Er zijn ontzettend veel mooie plekken waar je kunt overnachten. Het is wel aan te raden om dit ruim van te voren te boeken. De vraag naar deze campingplekken zijn enorm groot.

  1. De beste reistijd is in de zomer

De beste reisperiode in Canada is in de zomer. Dit komt simpelweg om het feit dat de weersomstandigheden dan het beste zijn. Dit geldt vooral voor West-Canada. Ben je van plan om Oost-Canada te bezoeken? Dan is het ook mogelijk om in het voorjaar te reizen. Het is echter af te raden om in de winter naar Canada te gaan. De weersomstandigheden heden zijn erg koud en het kan er flink regenen.

  1. Bezoek West-Canada

Ben je van plan een bijzondere camperreis Canada te plannen? Canada is een super groot land. Waardoor het vaak niet mogelijk is om het hele land in één vakantie te bezoeken. Het is aan te raden om eerst naar West-Canada te reizen. Hier vind je onder andere de wereldbekende stad Vancouver. Daarnaast is de prachtige natuur gemakkelijk te bereiken vanuit deze stad. 

Ben je van plan om een camperreis te maken door Canada? Dan raad ik het aan om van te voren een camper te huren. Campers Canada is een bedrijf dat zich bezighoudt met het verhuren van camper in Canada. 

Drie handige tips voor een camperreis door Canada
Schuiven naar boven