Tel: 040 222 6681        Email:  info@healthtravellers     

Hoe gezond is omega 3?

Er is door de jaren heen reeds ongelofelijk veel gezegd en geschreven over omega 3. Het zijn dan ook in het bijzonder de omega 3-vetzuren EPA en DHA die er verantwoordelijk voor zijn dat visolie over zo’n gezonde eigenschappen beschikt. Volgens heel wat verschillende experten zijn deze vetzuren zelfs van cruciaal belang in elk dieet dat wordt gevolgd. Er zijn in de praktijk in ieder geval heel wat gezondheidsvoordelen die toegeschreven kunnen worden aan de inname van omega 3. Om welke voordelen het dan precies gaat laten we je graag ontdekken hieronder op deze pagina.

Omega 3 versterkt het concentratievermogen en verhoogt de focus 

Een belangrijk voordeel dat in de praktijk vaak wordt toegeschreven aan omega 3 heeft betrekking tot het feit dat ze een positieve invloed kan hebben op niet alleen het concentratievermogen, maar ook op de focus waar je als persoon over beschikt. In eerste instantie wordt er hoofdzakelijk aangeraden aan volwassenen om gebruik te maken van omega 3. Echter is het zo dat ook kinderen zeker gebaat kunnen zijn bij de inname van bijvoorbeeld visolie voor omega 3. Voor deze stof geldt in de praktijk dat ze erom bekend staat de groei van de hersenen te kunnen stimuleren. Hierdoor kan ook het geheugen van de kinderen sterk worden verbeterd. 

Omega 3 komt de gezondheid van het hart ten goede 

Een tweede belangrijk voordeel dat we toe kunnen schrijven aan omega 3 heeft betrekking tot de gezondheid van het hart. In het bijzonder voor de cholesterol geldt dat ze op een positieve manier kan worden beïnvloed. Het gebruik van omega 3 zorgt er in de praktijk dan ook voor dat de aanname van de goede HDL cholesterol wordt bevorderd. Daarnaast wordt er tegelijkertijd ook een vermindering van de slechte LDL cholesterol gerealiseerd. Op deze manier kan er worden vastgesteld dat visolie kan bijdragen aan de algehele gezondheid van zowel de hart- als de bloedvaten.

Het kan je helpen om de strijd tegen depressie aan te binden

De werking van de zogenaamde DHA vetzuren zorgt er in de praktijk eveneens voor dat de hersenen beschermd kunnen worden tegen stemmingswisselingen. Daarnaast is het ook zo dat ze ingezet kunnen worden om preventief te werken tegen het verschijnen van een depressie. Bovendien zouden deze vetzuren zoals eerder aangegeven ook het leervermogen van de hersenen verbeteren. Ben jij dus met andere woorden iemand die regelmatig geplaagd wordt door vervelende stemmingswisselingen? Dan zal je kunnen vaststellen dat het gebruik van omega 3 zeer interessant kan zijn. Let wel, uiteraard hoef je op dit vlak geen wonderen te verwachten en blijft bijvoorbeeld het reduceren van de stress die je kan ervaren eveneens een niet onbelangrijke factor. 

Hulp om veroudering van cellen tegen te gaan

Nog een ander voordeel dat ervoor zorgt dat veel mensen zweren bij het gebruik van omega 3 is terug te vinden in het feit dat ze veroudering kan helpen tegengaan. Dat is het gevolg van het feit dat visolie helpt om de levensduur van de aanwezige cellen in het lichaam te verlengen. Hierdoor zullen tekenen van veroudering merkelijk minder snel merkbaar worden. Verder is het zo dat met name visolie ook over anti-inflammatoire eigenschappen beschikt. Deze kunnen de strijd aanbinden met ontstekingen. Hoe dan ook mag het duidelijk zijn dat er in de praktijk beslist heel wat interessante voordelen toegeschreven kunnen worden aan de inname hiervan.

Hoe gezond is omega 3?
Schuiven naar boven