Tel: 040 222 6681        Email:  info@healthtravellers     

Hoe werkt een haar transplantatie precies?

Steeds meer mensen kiezen tegenwoordig voor een haar transplantatie. Vooral mannen worden vaak kaal naarmate ze ouder worden. In principe is het helemaal niet erg om kaal te worden. Dat je kaal wordt, heeft over het algemeen niets met je gezondheid te maken. De haarzakjes zijn kwetsbaar voor testosteron, waardoor veel mannen naarmate ze ouder worden ook haar verliezen. Kaal zijn is dus niet nadelig voor je gezondheid, je moet alleen je hoofdhuid iets beter beschermen in de zon of wanneer het erg koud is. Toch zijn veel mannen onzeker vanwege hun kaalheid. Ze vinden het er minder mooi uitzien dan een bos met haar. Wanneer je erg onzeker bent over het feit dat je kaal wordt, kun je een haar transplantatie overwegen.

Een behandeling werkt als volgt

Overweeg je een haar transplantatie, dan is het prettig om te weten hoe deze behandeling in zijn werk gaat. Het haar dat op de kale plekken wordt geïmplanteerd, wordt uit een donorzone verwijderd. Gelukkig wordt bijna geen enkele man helemaal kaal. Het haar op het achterhoofd blijft meestal gewoon zitten. Om die reden kan het achterhoofd vaak als donorzone gebruikt worden. Zodra de haren daar verwijderd zijn, worden ze geïmplanteerd op de kale plekken. Vervolgens duurt het enige tijd voordat de hoofdhuid geheeld is en voordat er weer haar kan groeien op de kale plekken. Je kunt er echter van uitgaan dat je na ongeveer een half jaar weer een normaal kapsel kunt dragen.

Vaak is een haartransplantatie de beste optie

Indien je het prima vindt om kaal te zijn, dan hoef je uiteraard geen behandeling te ondergaan. Kun je dit moeilijk accepteren, dan is een haar transplantatie echter de beste oplossing in de meeste gevallen. De beschikbare medicijnen tegen haarverlies kennen over het algemeen veel bijwerkingen. Daarnaast zijn de resultaten van deze medicijnen slechts tijdelijk. Zodra je stopt, maakt het haar vaak ook een inhaalslag en zie je dus alsnog veel haar verdwijnen. Een transplantatie kent vrijwel geen bijwerkingen en is bovendien pijnloos. Je herstelt snel en het is slechts een kwestie van tijd voordat je weer een bos haar hebt.

Wat moet je weten voordat je voor haar transplantatie kiest?

Er zijn wel een aantal zaken die je moet weten voordat je besluit om voor een transplantatie te kiezen. Zo is het belangrijk om te beseffen dat de mensen die teleurgesteld zijn over de resultaten vaak te hoge verwachtingen hadden. Zorg er dus voor dat je een goed beeld hebt van wat je ongeveer kunt verwachten. Het is niet zo dat je na de transplantatie plotseling een ontzettend volle bos haar hebt. Wél kun je weer een normaal kapsel dragen.

Nog iets om rekening mee te houden, is het feit dat een haar transplantatie in Istanbul veel goedkoper is dan in Nederland. Je kunt een vakantie in Turkije combineren met de behandeling en alsnog goedkoper uit zijn dan bij een bezoek aan de haarkliniek in Nederland. Dat terwijl de kwaliteit van de behandelingen in Turkije ook zeer hoog ligt. Dit is dus zeker iets om te overwegen!

Hoe werkt een haar transplantatie precies?
Schuiven naar boven