Tel: 040 222 6681        Email:  info@healthtravellers     

Uitjes Den Bosch

De Brabantse stad ‘s Hertogenbosch wordt in de volksmond ook wel Den Bosch genoemd. Het is een stad die zeker de moeite waard eens om eens te verkennen. Er is hier namelijk voor jong en oud genoeg te ervaren, beleven, zien en te doen.

De stad staat bekend vanwege het historische centrum. Je vindt hier de bekende Sint-Janskathedraal. Ook de Binnendieze, het Museumkwartier en de vele gezellige straatjes maken dat je hier zeker een dag of een weekendje door kunt brengen.

Tijdens je bezoek aan Den Bosch wil je natuurlijk de bekende Bossche Bollen proeven. Hou je niet van zoet, bezoek dan een van de vele restaurants of wijnbars. In Den Bosch is zoveel te ontdekken dat je voorlopig nog niet uitgekeken bent.

Populaire uitjes Den Bosch

Het staat je natuurlijk helemaal vrij om op eigen houtje Den Bosch te gaan ontdekken. Je kan dit makkelijk te voet doen, omdat het centrum van de stad compact is en alles hier dus dicht bij elkaar ligt. Toch zijn er een aantal dingen die je eigenlijk echt gezien moet hebben voordat je weer naar huis gaat.

Een van die dingen is de Sint-Janskathedraal. Behalve dat deze kathedraal een van de vier officiële monumenten van de provincie Noord-Brabant is, is deze kathedraal ook nog eens de grootste van Nederland.

Een van de bezienswaardigheden in deze kathedraal is het middeleeuwse beeld de Zoete Moeder. Dit Mariabeeld werd in het jaar 1380 herontdekt. Gelukkig heeft men het beeld tijdens de beeldenstorm goed weten op te bergen zodat het niet vernietigd kon worden.

Het beeld zorgt ervoor dat er tot op de dag van vandaag nog steeds pelgrims van over de hele wereld de Sint-Janskathedraal bezoeken. Dit is dan ook de reden dat hier een audiotour in verschillende talen te volgen is om alles over dit bekende beeld te weten te komen.

Natuurliefhebbers

Zoek je tijdens je bezoek aan Den Bosch liever de frisse buitenlucht op of ben je een echte natuurliefhebber, dan kan je natuurlijk niet wachten om het buitengebied van deze stad te gaan ontdekken.

Om de stad heen liggen een aantal prachtige natuurgebieden. Het unieke gebied Bossche Broek grenst aan de kern van de stad. Vanaf het centrum is het makkelijk te voet te bereiken. Je vindt in dit natuurgebied een groot aantal zeldzame planten.

Het is ook mogelijk om dit prachtige natuurgebied vanaf het water te ontdekken. Je kunt in Het Bossche Broek natuurvaartochten maken of kiezen voor een dommelvaartocht met een echte fluisterboot.

Hou je van varen en wil je nog meer doen per boot? Het is ook mogelijk om een boottocht te maken op de Binnendieze. Hier wordt door ervaren schippers alles verteld over de geschiedenis van de stad en leer je waar de naam moerasdraak oorspronkelijk vandaan komt.

Uitjes Den Bosch lenen zich er prima voor om met een groep te gaan ondernemen. Dit kan met je hele familie of met je collega’s zijn. Zo kan je op een leuke manier jullie band versterkten tijdens een dagje uit in Den Bosch.

Uitjes Den Bosch
Schuiven naar boven